Omgeving

‘s Gravenzande is gelegen aan de Zuid-Hollandse kust, tussen Hoek van Holland en Den Haag. Prachtige brede zandstranden op loopafstand van De Gravin waarbij u gedurende alle jaargetijden volop kunt genieten van de schoonheid van zee, strand en duinen.

Naast het zeer nabij gelegen ‘slag’ van ‘s-Gravenzande inclusief gezellige strandpaviljoens liggen de badplaatsen Hoek van Holland, Kijkduin en natuurlijk het bruisende Scheveningen op een steenworp afstand. Deze plaatsen zijn goed bereikbaar op de fiets via de recent aangelegde “Noordzeeroute”, een fietspad dat u door de duinen en langs het strand voert.

Ook cultureel kunt u uw hart ophalen. De Gravin is een prima uitvalsbasis om de steden Den Haag, Delft en Rotterdam te bezoeken.

Den Haag

Politiek hart van Nederland, koninklijke residentie, internationaal gerechtshof, kunst, kust, architectuur etc.

U vindt er het Mauritshuis met zijn beroemde ‘Meisje met de parel’ en het stedelijk museum met een grote collectie van Mondriaan, maar ook het Binnenhof, de koninklijke paleizen en het internationaal gerechtshof gevestigd in het Vredespaleis. Voor ieder wat wils in deze stad op nog geen 10 km afstand van ‘s-Gravenzande. Tussendoor kunt u volop shoppen en neerstrijken op een van de vele terrassen die Den Haag rijk is.

Delft

Willem van Oranje, Prinsenhof, Johannes Vermeer, Delfts Blauw…, Delft heeft een rijke historie die tot op de dag van vandaag nog op vele plaatsen te bewonderen is. Diverse musea en karakteristieke Delftse locaties bieden u een kijkje in het verleden. Denk aan de Nieuwe kerk, met het graf van Willem van Oranje en de huidige koninklijke graftombe, het Straatje van (Johannes) Vermeer, maar ook aan de Oude Markt en de gezellige grachten met haar kleine winkeltjes, restaurants en cafés.

Rotterdam

Niet voor niets is Rotterdam in 2015 beloond met een 5e plek in de Lonely Planet lijst van wereldsteden die gezien moeten worden. Met zijn prachtige skyline en hoogstaande architectonische gebouwen, waaronder de indrukwekkende Markthal, is Rotterdam een stad met internationale allures. De Kunsthal en het museum Boijmans van Beuningen mogen op het lijstje van kunstliefhebbers niet ontbreken. Zijn ligging aan de Maas en in nabijheid de grootste haven van Europa maken Rotterdam tot ‘the city that never sleeps’. Ook op shopping- en culinair gebied heeft Rotterdam zich in de afgelopen decennia op de kaart gezet.

Kinderen

Zeker met kinderen valt er veel te ontdekken in de omgeving. Naast heerlijk spelen, zwemmen en vliegeren op het strand zijn er diverse uitstapjes mogelijk zoals Madurodam, Museon, Diergaarde Blijdorp, Omniversum, Duinrell en Drievliet.

Wilt u suggesties voor een uitstapje, laat het ons weten en wij denken graag met u mee!